Trials Of Mana

Last Updated on 29 september 2020


Trials of Mana is een actie rpg, ontwikkeld door Xeen en uitgegeven door Square Enix. Het is een 3D-remake van de gelijknamige Super Famicom-titel uit 1995, de derde spel in de Mana-serie.

Uitgebracht op: 24 April 2020
Speelbaar op:
Windows
Playstation 4
Switch

Hoe speelt deze rpg?

Terwijl elk personage begint met hun eigen verhaal, worden ze meegesleept in de enkele zoektocht om de Benevodons te verslaan en de Manaboom te redden. Het algemene verhaal en de basisprincipes van de gameplay blijven hetzelfde zoals ook andere rpg games het geval is. Tijdens het verkennen kan de speler andere speelbare personages ontmoeten, zowel vóór dat ze zich bij de speler aansluiten als op verschillende locaties als ze buiten de groep van de speler zijn. Bij het ontmoeten van een sommige speelbare personages, heeft de speler de keuze om ofwel een verklarende filmpje te bekijken, of de proloog van dat personage te spelen.

De gekozen personages navigeren door de wereld van Trials of Mana- verdeeld over stads- en landomgevingen – en vechten tegen vijanden in real-time gevechten. Tijdens het verkennen kan de speler items, schatkisten en verborgen gebieden vinden. De groep vecht met lichte en zware melee-aanvallen wanneer ze binnen bereik zijn of met personage specifieke speciale vaardigheden die worden ontgrendeld via een duidelijk level systeem. Er zijn ook verschillende niveau’s van klassevaardigheden en gecombineerde aanvallen tussen alle drie de personages.

Vechten tegen vijanden wordt beloond met ervaringspunten, die de gezondheid (HP) en magie (MP) van een personage verhogen. Je verdient ook trainingspunten, die worden ingevoerd in specifieke attributen om nieuwe vaardigheden te ontgrendelen. Een nieuwe toevoeging in deze Trials of Mana is het “Ability” -systeem. Vaardigheden zijn bewegingen en passieve buffs die via het trainingssysteem kunnen worden ontgrendeld. Chain Abilities zijn passieve vaardigheden die door elk personage kunnen worden gebruikt zodra ze zijn ontgrendeld, terwijl op aanvallen gebaseerde klasse-vaardigheden automatisch worden ontgrendeld en toegepast bij het wisselen van klasse.

Trials of Mana is een prachtige jrpg en het is erg leuk om verschillende personages in 3d te zien als je de originele ook heb gespeeld (zoniet, dan kan je die natuurlijk nog steeds spelen!)