Ni no Kuni: Cross Worlds

Last Updated on 3 oktober 2020


Ni no Kuni: Cross Worlds is een nieuwe MMORPG die uit komt voor Android en iOs in 2020 (Japan).

Mmojrpg

De game wordt ontwikkeld door NCSOFT, bekend van o.a Lineage 2. Zoals andere Ni no Kuni games zal ook hier gebruik worden gemaakt van de
typische cel-shaded grafische elementen. Ook zal zoals in elke mmorpg er een pve (player versus environment) en een pvp (player versus player) component aanwezig zijn. Uitgaande van de gameplay trailer die is onlangs is verschenen (zie onder dit artikel) kunnen we zien dat er verschillende omgevingen zijn, zoals mysterieuze bossen, uitgestrekte grasvelden en ook woestijnen.

Personages

Je begint het spel met het kiezen van een type personage, je kan kiezen uit:
– Rogue
– Destroyer
– Witch
– Engineer
– Swordsman

De types zijn niet niets nieuws en komen in vele MMORPG al voor, die behoeven dus verder geen toelichting.
Ook kunnen we in de trailer zien dat de speler gebruik kan maken van “mounts”, dit zijn monster/dieren waarop je rondrijden door de wereld. Hierdoor kan je sneller verplaatsen. Het schijnt dat je verschillende van de monsters die je tegenkomt ook kan temmen, hierna zullen ze aan kant vechten tegen andere monsters.

Grind?

Wat wel vaak een minpunt kan zijn bij verschillende van de MMORPG die in japan/korea worden uitgebracht, is vaak het “grinden”.
Grinden is eigenlijk niets meer dan steeds opnieuw hetzelfde moeten doen om verder te kunnen levelen, dit draagt dus jammer genoeg helemaal niet bij aan een goed verhaal in het spel zelf. Voorbeeld van grinden is dat je steeds meer van hetzelf monster moet verslaan, “defeat 5 tigers”, daarna “defeat 10 tigers” etc…Hopelijk zal dat niet het val zijn bij zo een prachtig uitziend spel als Ni No Kuni Cross Worlds.

Kingdom battles

Een wat unieker kenmerk dat bekend is gemaakt zijn de zogenaamde “Kingdom battles”. Hierbij zal je met je eigen koninkrijk kunnen strijden tegen het koningkrijk van een andere speler. De winnaar kan op die manier zijn eigen koningkrijk als het ware steeds verder uitbreiden. (wat er gebeurd met de verliezer is nog niet helemaal duidelijk) .

Ni no Kuni Cross Worlds komt voorlopig uit in Japan (officiele site) en er is nog geen informatie over of en wanneer er een release zal plaatsvinden voor het westen.

Gameplay trailer

bron: x7studio