Genshin Impact gratis rpg!

Last Updated on 25 oktober 2020


Ja, je leest het goed! Genshin Impact is een gratis actie rpg onlang uitgekomen voor Windows, PS4, Android en iOS.

Bron: ign.com

Uitgebracht op: 28 September 2020
Speelbaar op:
Windows
Playstation 4
Android
iOS

Open world RPG

Genshin Impact lijkt erg te zijn geinspireerd door Zelda: Breath of the Wild (een van de beste rpg ooit). Het spel begint als een tweeling die over de sterren reizen, aankomen in Teyvat en ontdekken dat het in vuur en vlam staat door een de oorlog. Als ze echter proberen te vertrekken, ontmoeten ze en vechten ze tegen een mysterieuze god. De god vangt een van de tweeling en verzegeld de andere (afhankelijk van de keuze van de speler).

Genshin Impact vindt plaats in de wereld van Teyvat, die is opgedeeld in verschillende landen en regio’s. Momenteel zijn er twee landen in het spel die de speler kan bezoeken: Mondstadt en Liyue. Mondstadt, bekend als de stad van vrijheid, aanbidt Barbatos, de Anemo Archon en ligt op een eiland midden in een meer. De regio van Mondstadt beslaat de noordoostelijke helft van de kaart en in de zuidoostelijke helft van de kaart ligt de natie Liyue, die de Geo Archon Rex Lapis aanbidt en de grootste markthaven in Teyvat is.

Elk land in deze rpg haalt inspiratie uit de echte wereld, met regionale esthetiek. Mondstadt gebruikt Midden-Europese invloeden, terwijl Liyue veel gangbare Chinese elementen gebruikt, zoals het Stenen Woud. Elke natie is geassocieerd met en aanbidt een Archon, waarvan er zeven zijn. Elke Archon is gebonden aan een van de spelelementen, wat ook tot uiting komt in het element van hun land. De kracht van een Archon hangt samen met hoe stevig ze hun land beheersen. Bepaalde individuen gekozen door de Archons krijgen een Visie – magische edelstenen die hun dragers de mogelijkheid geven om een ‚Äč‚Äčelement te besturen. In de gameplay is elk speelbaar personage (behalve de reiziger) een Vision-wielder.