Final Fantasy XVI

Last Updated on 3 oktober 2020


Daar is ie dan! Final Fantasy XVI, de eerste van de bekende jrpg reeks die zal uitkomen op de nieuwe Playsation 5.

Wat is er al bekend over Final Fantasy XVI ?

Veel meer dan bovenstaande trailer is er helaas nog niet bekend geworden, maar dat zal waarschijnlijk snel veranderen! Final Fantasy 16 zal een Playstation exclusive worden en dus niet op andere platforms beschikbaar komen. Alhoewel dit is het verleden na verloop van tijd ook weleens is versoepeld. Titels die vaak als exclusive begonnen worden vaak toch ook op andere systemen uitgebracht. Zeker als deze titels heel succesvol zijn!

Geruchten

Dit is de 1e van de final fantasy reeks die uitkomt op de PS5 en na de in 2016 uitgekomen Final Fantasy XV weer eens eentje die niet een mmorpg is.
Volgens geruchten die rondzwerven op het internet zal misschien het vechtsysteem in Final Fantasy XVI wat worden aangepast. De oudere games van deze reeks gebruikten allemaal het turn-based vecht systeem, de latere delen (vanaf Final fantasy 12) gebruikten een meer actief vechtsysteem waarbij er niet gewacht hoeft te worden op je beurt. De fanbase is hierdoor een beetje verdeeld geraakt in liefhebbers van de oude stijl en die welke juist de nieuwe stijl leuker vinden.

Vooral in Final Fantasy XV waren de gevechten af en toe best vervelend. Doordat je niet altijd controle had over alle leden van je team en ze dus automatisch vochten gaf dit het gevoel dat je eigenlijk in het algemeen maar weinig controle had over het gevcht.
Misschien gaat squareenix hier wat mee doen om beide kampen wat meer tevreden te stellen.

Als je nog een reden nodig had om een PS5 aan te schaffen is Final Fantasy XVI er zeker eentje. De trailer ziet er in elk prachtig uit en hopelijk komt er snel meer informatie uit over deze cool uitziende jrpg. Wil je andere leuke games van de final fantasy reeks proberen, check dan Final Fantasy VII of Final Fantasy III