Final Fantasy VII remake PS4

Last Updated on 29 september 2020


Final Fantasy VII remake

Over de jaren werd Final Fantasy VII, dat oorspronkelijk verscheen op de PSOne, ontelbare keren opnieuw uitgebracht, van de PS Vita tot de Nintendo Switch, op PC en zelfs smartphone. Daar was een goede reden voor, want steeds opnieuw wist de game te scoren bij fans van het eerste uur, maar ook bij een nieuwe generatie gamers die de titel voor het eerst konden ontdekken.Tijdens de E3 van 2015 kondigde Square officieel de Final Fantasy VII Remake aan en vandaag, 23 jaar na de originele release, kunnen we de game eindelijk opnieuw voor de eerste keer ontdekken.

Het grootste verschil tussen Final Fantasy VII Remake en Final Fantasy VII is ongetwijfeld de manier waarop je met monsters en andere vijanden vecht. Het origineel stond bekend om zijn enorm fijne turn-based combat, waarbij je rustig wachtte tot je ATB-balk vol was om dan een aanval uit te voeren. Sommige van die elementen zijn behouden, maar gevechten focussen zich nu veel meer op actie in real-time.

Je party zal voor het grootste deel bestaan uit drie personages waartussen je kan wisselen. Je controleert één personage per keer, terwijl de andere twee automatisch hun ding doen. Wisselen tussen de personages kan met een druk op de knop en is vaak nodig, want iedereen heeft andere vaardigheden die van pas kunnen komen tijdens een gevecht. Strategisch denken is nodig, want je gaat bijvoorbeeld geen vliegend monster aanvallen met het zwaard van Cloud. Terwijl je aanvallen uitvoert met je wapen en je strategisch opstelt, zal je ATB-balk zich vullen, waarna je sterkere aanvallen of spells kan gebruiken, maar ook items zoals potions of de bekende phoenix down. Tijdens de selectie hiervan staat de tijd even stil, om je daarna direct terug in de actie te gooien. 

Bekijkl Final Fantasy VII Remake bij Amazon.nl