Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered

Last Updated on 29 september 2020


Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered Edition laat spelers een betoverend fantasy-avontuur beleven, zowel solo als met vrienden via online multiplayer met cross-play-functies. 

Uitgebracht op: 13 Juli 2018
Speelbaar op:
– Nintendo Switch
– Playstation 4
– Android

Final Fantasy Crystal Chronicles ontstaat in een behoorlijk interessante omgeving. Na de scheiding van Squaresoft en Nintendo in de jaren 90 betekende deze titel een verzoening tussen de twee bedrijven en hoewel de ontwikkeling van de game op een nogal gecompliceerde manier begon, toen projecten als FFX en FFXI op de markt kwamen, kwamen er steeds meer medewerkers van de De nieuw gevormde Square Enix kreeg de kans om aan de game te werken en een ervaring te creëren als geen ander in de serie.

In plaats van zich te concentreren op een verhaal voor één speler dat vergelijkbaar was met de rest van de serie, besloten Kazuhiko Aoki -regisseur en de rest van zijn team zich te concentreren op een eenvoudiger avontuur, iets waarvan je in kleine sessies kunt genieten. door verschillende mensen, en hoeven zich geen zorgen te maken over interdimensionale conflicten en gevechten tegen goddelijke entiteiten. Crystal Chronicles is eenvoudiger en mist veel van de elementen van de franchise, omdat de ontwikkelaars hoopten de serie uiteindelijk te scheiden van de naam Final Fantasy en een eigen identiteit te vormen, een beetje zoals Mana-eigendom in het Westen.

Crystal Chronicles presenteert ons een wereld bedekt met een giftige mist. Deze stof is buitengewoon giftig voor de verschillende rassen die op het grote continent leven. Dankzij gigantische kristallen heeft de samenleving het echter volgehouden. Helaas moeten deze mystieke items, net als een batterij, constant worden opgeladen. Op deze manier hebben ze van kleine steden tot grote steden avonturiers nodig die bereid zijn om verschillende gebieden te verkennen om mystieke druppels te vinden die de levensduur van de kristallen verlengen.