Dragon Quest XI

Last Updated on 29 september 2020


Als er een manier is om Dragon Quest XI te definiëren, zou dat een soort “old school JRPG” zijn. En nee, ik zeg het niet omdat het er retro uitziet of dat het 16-bit graphics heeft (zoals de mooie Octopath Traveler ), maar vanwege het gameplay-schema lijkt het te veel op dat van de eerste afleveringen die We herhalen dat ze de basis hebben gelegd voor het genre zelf.

Uitgebracht op: 27 september 2019
Speelbaar op:
Windows
– PlayStation 4
Nintendo Switch
– Xbox One

Dragon Quest XI bestaat uit een turn-based rollenspel waarin we een groep van vier leden besturen. Elk gespecialiseerd in verschillende specifieke rollen en het hanteren van bepaalde wapens of gevechtsstijlen die profiteren van hun capaciteiten. Op het moment van de confrontaties zijn wij degenen die beslissen of de acties toewijzen die elk van de leden moet ondernemen. Die variëren van het aanvallen van vijanden of hen schade berokkenen met verschillende soorten aandoeningen (slaap, gif, verlamming, enz.).

Als je een turn-based RPG hebt gespeeld, zal het bedieningsschema je zeer bekend voorkomen. Er zijn echter zowel typische als karakteristieke elementen van de serie, evenals enkele nieuwe functies, waardoor het meer gevarieerd en dynamisch aanvoelt in vergelijking met andere games van weleer of andere soortgelijke exponenten.

Het eerste onderscheidende element dat opvalt, is de Pep State. Een variant van Tension die te zien is in games als Dragon Quest VIII. Wanneer onze personages constant worden aangevallen of een bepaalde tijd verstrijkt, zal er een tijd komen dat ze een tijdelijke status binnengaan – gekenmerkt door een blauwe aura – waarin hun krachten toenemen en ze toegang zullen hebben tot Pep Powers, wat zeer aantrekkelijke speciale aanvallen met verwoestende kracht. Hoewel dit klinkt als iets dat de gameplay verstoort, is het belangrijk op te merken dat deze toestand niet uniek is voor de leden van ons team, aangezien zelfs de vijanden toegang hebben tot die “hulp”.Als je niet erg voorzichtig bent, kan je hierdoor in een moeilijke situatie terecht komen.