Chrono Trigger

Last Updated on 29 september 2020


Chrono Trigger, alleen de naam van het spel roept al veel mooi herinneringen op! Het originele spel kwam uit in 1995 en is sindsdien opnieuw uitgebracht op veel verschillende consoles, zelfs voor Android en iOS!

Uitgebracht op: 1995
Speelbaar op:
– Android
– iOs
Windows

Het is grappig om op te merken hoe Chrono Trigger om de een of andere reden het verstrijken van de tijd weten te weerstaan. Je zou verwachten dat een game die in 1995 werd uitgebracht – voor de reeds ter ziele gegane maar nog steeds heimwee opwekkende Super Nintendo – nu een overblijfsel uit het verleden zou zijn. Dat de gekozen spelsystemen nu oninteressant waren, dat het grafische aspect niet vergelijkbaar was met wat er vandaag verwacht wordt en, nog belangrijker, de beleving als geheel niet voldeed aan wat er in het genre op het spectrum van deze console wordt aangeboden.

Een van de belangrijkste kenmerken van Chrono Trigger is het feite dat je gokt op het verdiepen van het verleden van de verschillende personages en hun motivaties, iets dat er enorm toe bijdraagt ​​dat de speler zich ondergedompeld voelt in dit hele verhaal. Met zijn handvol originele en interessante personages, innoveert het (of in ieder geval voor de tijd dat het deed) door tijdreizen in het verhaal te introduceren, op een buitengewoon interessante manier gebruikt. Ofwel door ons het resultaat van onze acties in de loop van de tijd te laten zien, ofwel door de manier waarop het de reis van de personages door de verschillende tijdperken beheert. Het is een dynamisch verhaal, dat – ook door verschillende optionele missies aan te bieden – je bijna laat vergeten dat Chrono Trigger een erg lineair spel is.

Chrono Trigger is een van de beste spellen ooit gemaakt en als je hem nog niet kent is het absoluut de moeite waarde om het te proberen. Op welk systeem dan ook!